Telefon: +36 70 789 6000 Akciók
hf
ef
gf
sf
Árajánlat kérése:
Érkezés:
Távozás:
Vendég:
Berekfürdő rossz időben is felvidít

2024-04-16 - 2024-12-31
Berekfürdő rossz időben is felvidít

Ha az esős, hidegebb napokon a Touring Hotel vendégeiként keresünk valamilyen programot, akkor a termálvíz mellett érdemes a szárazföldön is szétnézni. A kisgyerekkel érkezőknek érdemes a Dániel Farm felé venni az irányt, ahol a régi idők gazdaságával lehet megismerkedni: a farm létrehozói egy olyan helyet álmodtak meg, ahol a kicsiket és a felnőtteket a régmúlt gazdaságába kalauzolják el. Itt naposcsibét lehet óvatosan megsimítani és a szürkemarha vagy a magyar tarka bőgését hallhatjuk az istállókból. Ha már istálló, akkor a lovak tekintetében sem arab telivérek húzzák a lovaskocsit, hanem az alföldi tájba illeszkedő magyar, hidegvérű lovak. A farmon sajtkóstoló és házi finomságok is várják a látogatókat. Mint minden vállalkozás, a farm is a jövőbe fektet, hiszen már egy elektromos városnéző kocsival kalauzolják az érdeklődőket.

 Nemcsak a kisfiúk, hanem a kislányok és a felnőttek számára is igazán érdekes látnivaló „A Szovjet repülőtér titkai” című állandó kiállítás, ahol egy MI-24D harci helikoptert találni az udvaron. A magángyűjtemény igazán egyedülálló, hiszen a szovjet légierő 46 éves ausztriai és magyarországi jelenlétével összekapcsolható tárgyakat, dokumentumokat, filmeket mutat be, kézzelfogható formában. Itt csak a katonai ruhába öltöztetett bábuk előtt van plexifal: az eredeti tárgyak, telefonok, és a kiállított sok-sok korabeli használati tárgy, érdekesség is megtapintható.A kiállítás viszont nemcsak ezért érdekes, hanem azért is, mert olyan kérdésekre adja meg a választ, mint hogy voltak-e atomfegyverek hazánkban, milyen repülőgépbalesetek történtek, amelyekről nem lehetett hallani, vagy például hogyan zajlott egy-egy hadgyakorlat? Az udvaron a Mi-24D harci helikopter mellé 2021-ben érkezett meg társa. Egy MiG-21MF vadászrepülőgép is megtekinthető (igen, belülről is!), amelyen maga Farkas Bertalan és Magyari Béla is repült. 
A magángyűjtemények sora itt még nem áll meg, hiszen pecsétes, vagy más szóval bélyeges téglák gyűjteménye is megtalálható itt. A téglagyűjtés szenvedélye azonban nemcsak helyi érdekesség, Tiszaszentimrén is találni megannyi matuzsálemkorú téglát.A kultúrára éhezők számára a néprajz bizonyára egy elengedhetetlen programelem.

 A Néprajzi Magángyűjteményben a gyűjtő házaspár szíve-lelke benne van: több mint 30 éve gyűjtik a szebbnél szebb használati tárgyakat egy letűnt, de nem divatjamúlt korból. A használati tárgyak mellett megtalálhatóak itt régi gyerekjátékok, egy százéves cséplőgép, mezőgazdasági eszközök, cselédkönyvek, ládák, régi konyha. Sőt mi több, traktorok is.
 
Itt meg kell állnunk egy szóra, mert a turisták kedvencén, a TÖFI-TÖFI-n lehet megismerni a községet és a környéket. A járgány nem más, mint egy traktor mögé szerelt ekhós szekérre emlékeztető vontatmány, amivel nemcsak a települést lehet bejárni, hanem még a közeli kunmadarasi repülőtérre is elviszik az utasokat. Különböző túrákat szerveznek, így akár a Berek-halomról a naplementét is meg lehet csodálni, vagy éppen hortobágyi madárlesekre lehet elmenni, de csapatépítő bulik számára is ki lehet bérelni.

kep1
Pünkösdi pihenés a Touringban
20.100 Ft
kep1
Napsugaras Május
16.600 Ft
kep1
Ajándékutalvány
10.000 Ft
Összes ajánlat
Miért jöjjön el hozánk?
Speciális szolgáltatásaink
Vendégeink mondták
Mi mások véleménye?

Nagyon rég járunk a hotelbe,megtapasztaltunk már több tulajt is.Akik szintén nagyon kedvesek és segítőkészek voltak akár csak a mostani vezetőség és a hotel dolgozói.Egy évben többször is visszatérünk,nekünk itt van a nyugalom a kikapcsolódás.
Mióta felújították a hotelt még szívesebben jövünk,egyszerűen gyönyörű lett,kényelmes ágyak és a tisztaság lenyügöző.
Nagyon köszönjük,hogy létezik a Hotel Touring.


Klaudia Marok
2023-10-20
Kitekintő
Berekfürdő & Programok
Aktuális időjárás
Napos, néhol felhős
Kövessen minket!
Szociálmédia csatornák
Touring Hotel** - BEREKFÜRDŐ
Telefon: +36 59 319 221 cím: Berekfürdő, Berek tér 13
NTAK: Sz23062692
© Minden jog fenntartva
ÁSZF / Joginyilatkozat / Kapcsolat